Ukupno 16 knjiga u kategoriji Priručnici
Stručni priručnici iz raznih oblasti i zanimanja.

Planinarenje pješačenje treking

thumbnail
Kada razmišljate o bijegu od svakodnevice ili rasterećenju od stresa, što dolazi u obzir? Svatko ima različite poglede na rješenje problema, ali mnogi će odmah pomisliti na planinske vrhove.Prirodno je da nas kao ljudska bića privlače visine. Planine su prekrasne i podsjećaju nas kako smo maleni. U isto vrijem ...opširnije »

Planinarska oprema

thumbnail
Planinarenje podrazumijeva kretanje po različitim terenima: strmim i nagnutim terenima, makadamskim putevima, šumskim stazama, kamenjarama, siparima i bespućima. Sve te neprijatne i neudobne podloge planinar savladava svojim nogama, zato je izuzetno važno da planinar na svojim nogama ima odgovarajuću obuću. ...opširnije »

Dobrobiti pješačenja i planinarenja

thumbnail
Planinarstvo je vrlo širok pojam koji obuhvaća gotovo sve čovjekove djelatnosti izravno i neizravno vezane uz kretanje i boravak u planinama. To nije besciljno lutanje po nepristupačnim zabitima i osvajanje vrhova s kojih će planinar ionako ubrzo morati sići, već način i stil života, čitav niz aktivnosti koje ...opširnije »

Priručnik iz malinarstva

thumbnail
Izazov je onaj pojam koji najočitije prikazuje što se događa i što će se događati s maslinarstvom u Herce-govini. Svojevrsni bi novi početak maslinarstva kod nas trebao biti i jest izazov. Izazov se krije u tome da Hercegovina zajedno s maslinom može ponuditi dosta toga suvremenoj Europi i svijetu. Naime, stvar ...opširnije »

Gljive u Hrvatskoj

thumbnail
Ono što općenito nazivamo gljivama samo je vanjski vidljivi dio organizma odnosno plodište, koje proizvodi spore za razmnožavanje. Ispod površine zemlje, ispod lišća, u trulom drvetu, u različitim organskim tvarima koje se razgrađuju ili u kori drveta nalazi se glavni dio organizma koji se zove micelij. ...opširnije »

Priručni za zanimanje kuhar

thumbnail
Kuharstvo je znanje o kuhanju, dakle umjeće pri-premanje živežnih namirnica i njihovih gotovljenja u jela. Pojam kuharstva u širem smislu obuhvaća osim toga i pravilan izbor namirnica za ljudsku prehranu. Da bi se jelo moglo proizvesti, namirnice se trebaju podvrgnuti raznim i odgovarajućim teh-nološkim promjena ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog