Ukupno 6 knjiga u kategoriji Sport

Utjecaj tjelesnog vježbanja na zdravlje

thumbnail
Tjelesno vježbanje ima izuzetnu ulogu u životu i radu djece i odraslih. Budući da čovjek raste i razvija se od malena, bitno je raditi i vježbati u skladu s karakteristikama rasta i razvoja te u skladu s osobinama i sposobnostima. Velik je broj pozitivnih utjecaja tjelesnih aktivnosti na zdravlje. Danas se svi ned ...opširnije »

Sport i zdravlje

thumbnail
Ovaj diplomski rad je izrađen na Zavodu za zdravstvenu ekologiju i medicinu rada Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom prof.dr.sc . Jadranke Mustajbegović i predan je na ocjenu u akademskoj godini 2013/2014. ...opširnije »

Upravljanje sportskim objektima

thumbnail
Sportski biznis se u današnjim društveno-ekonomskim uslovima izborio za poseban status, a privredna grana sporta se analizira kroz učešće u strukturi društvenog-bruto proizvoda pojedinih zemalja. Njegova veličina (posmatrano kroz fizički obim i finansijske pokazatelje) i napor zemalja da kroz međunarodnu k ...opširnije »

Zlato od nastanka do upotrebe

thumbnail
Ideja za pisanje ove knjige nastala je neposredno nakon provedenih istraživanja nalazišta zlata na otoku Kalimantanu (Borneo) u Indoneziji. U poduhvatu su sudjelovale udružene tvrtke iz Indonezije, Australije i bivše Jugoslavije. Kao rukovoditelj tih istraživanja, koja su vršena u nanosima (aluvijonu) reka Menteb ...opširnije »

Razvoj karijere i poslovnih vještina

thumbnail
Cilj knjige je pomoći čitaocima da steknu samopouzdanje, da budu motivisani da shvate značaj efikasnog i konstantnog učenja i usavršavanja i da sami stvaraju okruženje u kome će njihove ideje biti shvaćenje na pravi način a oni živjeti u skladu sa svojim potencijalima. ...opširnije »

Samoodbrana

thumbnail
Pitanje efikasne samoodbrane danas u globalnom užurbanom svijetu u kome rastu nesigurnost, nelagodnost, gubljenje vrijednosti i lična orjentacija, postaje sve aktualnije i značajnije. Ubistva, fizička zlostavljanja, razbojništva, silovanja sa kojima se susrećemo prelistavanjem dnevne štampe, ukazujuna potrebu po ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog