Ukupno 4 knjiga u kategoriji Biografije
Biografije pisaca, naučnika, pjesnika, filozofa i dr.

Napoleon Bonaparte

thumbnail
Francuska revolucija osigurala je dotad neviđenu mogućnost talentiranim i ambicioznim vojnicima. Nedostatak vojskovođa, koji su većinom otišli u emigraciju, kao i nužda za povećanjem vojske, stvorili su nepresušnu potrebu za vještim oficirskim kadrom. Napoleon Bonaparte, talentirani artiljerijski oficir, iskor ...opširnije »

Život i djelo Alberta Ajnštajna

thumbnail
Albert Ajnštajn (nem. Albert Einstein) je bio teorijski fizičar, jedan od najvećih umova i najznačajnijih ličnosti u istoriji sveta. Rođen je u 14. marta 1879. godine u Ulmu, u Nemačkoj, a preminuo je 18. aprila 1955. godine u Prinstonu u Nju Džerziju, u Sjedinjenim Američkim Državama. Albert Ajnštajn je for ...opširnije »

Četvrti svjetski rat / Drugi svijet je moguć

thumbnail
Prvi dio knjige pod naslovom Četvrti svjetski rat : globalni napad na život iscrpno i detaljno obrađuje temu globalizacije, globalnih institucija, ukratko „napadača na život“, kako ih naziva sam autor. Termin „Četvrti svjetski rat“ naziv je koji su prvi primijenili zapatisti, a ta definicija najbolje opis ...opširnije »

Biografija: Ahmed Hromadžić

thumbnail
Ahmet Hromadžid rođen je 11. oktobra 1923. godine u Bjelaju kod Bos. Petrovca. Završio višu pedagošku školu, objavio veliki broj knjiga, među kojima su: "Labudova poljana", "Patuljak vampriča", "Dječji pisci o sebi", "Okamenjeni vukovi", "Zelengor", "Bistri potoci", "Bijeli svijet", "Dječak jaše konja","Zele ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog