Ukupno 9 knjiga u kategoriji Alternativa

Dosije Omega - Novi Svetski Poredak kao novi satanizam

thumbnail
Još pre raspada Jugoslavije zainteresovao sam se za politički fenomen, poznat u javnosti pod dosta neodređenom sintagmom "novi svetski poredak". Intuitivno sam znao da se pojavljuju obrisi novog, mra čnog koncepta svetske dominacije, već osmišljenog i sada spremnog za realizaciju. Zalivski rat, raspad Sovj ...opširnije »

Stounhendž - istina ili podvala stoljeća?

thumbnail
Jedan ruski portal objavio je tezu da megalitni spomenik Stounhendž nije izgrađen prije 5.000 godina već prije svega 60 godina i kao dokaz priložio 108 fotografija navodno snimljenih u periodu od 1954. do 1958. ...opširnije »

Tajna Sibirske katastrofe

thumbnail
Nekad davno nije postojao naš planetski sistem, već samo oblak prašine i gasa što se okretao oko centralne oblasti, koja se sabijala i postala Sunce. Malo-pomalo, međutim, prašina i gas su se prikupili u krupnije se komade, a ovi su polako medusobno srastali u tela planetskih veličina. Dok su komadi bivali krupn ...opširnije »

Budući umovi

thumbnail
Tehnologija nije sudbina. Ljudski mozak je verovatno najkompleksnija struktura u univerzumu, ali ima jednu veoma jednostavnu karakteristiku. Nije nepromenljiv. Može se preoblikovati. Zaista, mozak je upečatljiv do te tačke da beleži sve što ga očarava, zastrašuje ili mu je blisko. Možete pomisliti da određene ...opširnije »

Kako uspjeti, plan u 15 tačaka

thumbnail
Kako upsjeti, plan u 15 tačaka. Nemoj da govoriš negativno o ljudima iza njihovih leđa.Ako ogovaraš, ljudi ti se neće poveravati. Gledaj svoja posla. ...opširnije »

Priručnik za izgradnju samopouzdanja

thumbnail
Priručnik za izgradnju samopouzdanja. Uvod Pozitivni osjećaji Pozitivno pričati Stvaranje svoje vizije Planiranje Vizualizacija uspjeha Akcija Prihvaćanje reakcija Samo nastavite ...opširnije »

Alternativni izvori energije

thumbnail
Neobnovljivi oblici energije: - Fosilna goriva (ugalj, nafta, zemni gas, uljni škriljci), - Fosilna goriva (ugalj, nafta, zemni gas, uljni škriljci), - Nuklearna goriva - Unutrašnja toplota Zemlje (geotermalna energija)  Obnovljivi oblici energije: - Vodne snage, (energija vodotokova, morskih struja i ...opširnije »

Alhemičar

thumbnail
Deset godina kasnije… Sećam se kad sam primio pismo od američkog izdavača Harper Kolinsa: »Čitati Alhemičara je kao probuditi se i posmatrati zoru dok ostatak sveta još uvek spava«. Izašao sam, pogledao u nebo i pomislio: «Dakle, knjiga će biti prevedena!« U to vreme sam se borio da se potvrdim kao pisac, ...opširnije »

Ko vlada svetom

thumbnail
Na početku, ona se koristila za hvatanje miševa, ali njen princip rada se toko mistorije najviše primenjivao za "hvatanje ljudi". Princip rada mišolovke je jednostavan. Ona izgleda kao da nudi nešto veoma primamljiv o, a u stvari je klopka. Žrtva koja se uhvati u mišolovku najčešće određeno vreme pati, da ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog