Ukupno 11 knjiga u kategoriji WEB Dizajn

Kako napraviti web stranicu

thumbnail
Upustvo kako napraviti web stranicu: Prijava Nadzorna Ploča Postavljanje postavki Odabir teme Stranice Postovi Izbornici Widgeti Dodaci ...opširnije »

Osnove WEB Dizajna

thumbnail
Kako napraviti web stranicu? Šta je potrebno da se počnete baviti web dizajnom? Koje programske jzike treba znati? Tehnologije za izradu web stranica. Alatiza izradu Web stranica Kreiranje web stranica. Postupak kreiranja Web sajtova. ...opširnije »

Upoznajte HTML5

thumbnail
Upoznajte osnove HTML5 jezika, i počnite dizajnirati vaše prve web stranice. ...opširnije »

WordPress – uputstvo

thumbnail
Prednsti korištenja WordPressa za pravljenje ličnih blogova ili stranica su: lokalizovani na ex-yu jezike, kreiranje i uređivanje bloga iz kontrolnog panlea pomoću alata za uređivanje, dizajniranje je prilično lahko uz mnoštvo besplatnih šablona, povezivanje sa drugim sajtovima.... ...opširnije »

Wordpress priručnik

thumbnail
Wordpres priručnik, instalacija, podešavanje postavnik, plugini, dodaci, teme, optimizacija za pretaživače, nadogradnja. ...opširnije »

Optimizacija za tražilice / pretraživače (SEO)

thumbnail
Optimizacija web stranica za pretraživače radi bolje posjećenosti. Kako bi korisnicima linkovi bili što čitljiviji, preporuča se metoda korištenja tzv. friendly URL-ova (prikazano na traci iznad). Osim čitljivosti, ovom metodom se osigurava da tražilice lakše pristupe sadržajima vaših stranica. ...opširnije »

Uvod u PHP programiranje

thumbnail
Kada preglednik pošalje zahtjev za nekom stranicom poslužitelju weba, tadaposlužitelj prvo izvršava program koji dohvaća podatke iz baze podataka. Dohvaćenipodaci se obrađuje, te se u HTML obliku šalju natrag pregledniku. Danas su poznatiji preglednici Google Chrome, Mozila Firefox, Opera, Internet Explorer i ...opširnije »

Osnove HTML, XML, CSS

thumbnail
U ovom poglavlju naučit ćemo raditi u (X)HTML programskom jeziku. S obzirom da se HTML i XHTML koriste za izradu internet stranica, napravit ćemo podjelu na teorijski i praktičan dio. Teme koje ćete pronaći u ovom poglavlju: 1. Dizajn i izrada internet stranica 2. Uploadanje i objava internet stranic ...opširnije »

Rječnik pojmova u logopediji

thumbnail
Svi termini u rječniku dati su abecednim redom. Uz svaki termin, ukoliko je o bilo moguće, u zagradi je (italic) navedena inačica a latinskom, grčkom ili engleskom jeziku. U nastavku je dato kratko objašnjenje teksta koje ima za cilj dati osnove o datom pojmu, ili uputi čitaoca na drugi, sličan i ...opširnije »

Nauči WEB Dizajn - HTML

thumbnail
Opsežan i detaljan HTML tutorijal na engleskom jeziku. U knjizi je na preko 1000 stranica objašnjen kompletan HTML, tagovi, elementi, sa dosta primjera koda. Objašnjen je i JavaScript kao i CSS. Odlična knjiga za sve one koji se planiraju početi baviti web dizajnom a ne znaju odakle početi. ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog

» Travel Booking free wordpress theme

» Advance Coaching - free WordPress theme

» Spangle Lite - free WordPress theme

» Lyampe - free WordPress theme

» Logus WordPress theme

» Experon Minimal WordpPress theme

» Traveler Blog Lite WordPress theme

» Wire News Blogger Template

» TechWorld Blogger Template

» Doodle Pro Responsive Blogger Template