Ukupno 23 knjiga u kategoriji Matematika
Knjige, zbirke zadataka, zadaci iz oblasti matematike sa riješenjima, ispitni zadaci, zadaci sa prijemnih ispita. Knjige za osnovnu, srednju školu, fakultete.

Uvod u matematiku za ekonomiste

thumbnail
Matematika za ekonomiste. Uvod u matematiku za studente ekonomije. ...opširnije »

Matematička geografija sa osnovama astronomije

thumbnail
Osnovni elemenat u računanju vremena u svim kalendarima jeste dan. U naše vreme je uobičajeno da se danom smatra vreme proteklo između dve ponoći ali tako nije bilo i u dalekoj prošlosti. Astronomi su, na primer, od II veka pa sve do 1925. godine računali jedan dan kao vreme proteklo od podneva jednog dana ...opširnije »

Simboli u matematici

thumbnail
Simboli u matematici.Matematika i matematilki simboli. ...opširnije »

Vedska matematika - osnove

thumbnail
Početkom 20. stoljeća, dok je u Europi vladalo veliko zanimanje za sanskrtske tekstove, neki znanstvenici odbacili su određene tekstove pod nazivom Ganita sutre - što znači “matematika” - jer u prijevodu nisu mogli pronaći nikakvu matematiku. Međutim, Bharati Krsna, koji se bavio sanskrtom, matematikom, pov ...opširnije »

Matematička analiza - vježbe

thumbnail
Matematička analiza. Zbirka zadataka za vježbe - prvi dio. ...opširnije »

Uvod u GeoGebru

thumbnail
“Uvod u GeoGebru” pokriva sve osnove dinamičnog računalnog matematičkog programa GeoGebra. S jedne strane, ova knjiga može poslužiti kao osnovni vodič za radionicu uz iskusnog GeoGebrinog voditelja. S druge strane, možete koristiti ovaj dokument za samostalno učenje ovoga programa. Radeći po knjizi ...opširnije »

Rad u MATLAB-u

thumbnail
Upoznavanje s osnovama rada u MATLABU. Sadržaj: - Uvod - Pokretanje i organizacija MATLABA - Varijable - Operacije - Funkcije - Grafičke funkcije ...opširnije »

Uvod u vjerovatnoću i statistiku

thumbnail
Pojam vjerojatnosti nastao je u pokušaju brojčanog izražavanja stupnja vjerovanja da će se dogoditi neki zamišljeni događaj. Na primjer, često možemo čuti ili pročitati: "vjerojatnost da će sutra padati kiša je 75%", "vjerojatnost da dobijem prolaznu ocjenu na ispitu mi je oko 50%", "100% sam siguran u p ...opširnije »

Uvod u matematiku

thumbnail
Najstarije poznate matematičke pločice starije su od 4500 godina no zasigurno se uporaba matematike proteže na cijelu civilizaciju. Tijekom 5000 godina razvila se golema količina postupaka i pojmova poznatih kao matematika i na mnogo načina se ispreplela sa svakidašnjicom. Kakva je priroda matematike? Čime ...opširnije »

Riješeni zadaci iz više matematike

thumbnail
Nastojeći da olakšam studij više matematike u prvom redu onim slušačima tehničkih i prirodoslovno-matematičkih fakulteta, koji nemaju mogućnosti pohađati sva predavanja i vježbe iz matematike, a također i onim mnogobrojnim tehničkim radnicima, koji bi u vrijeme slobodno od terenskih radova htjelisamo ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog