Ukupno 17 knjiga u kategoriji Strani jezici

Gramatika engleskog jezika

thumbnail
Gramatika engleskog jezika. ...opširnije »

Gramatika latinskog jezika

thumbnail
Latinski jezik dobio je naziv po pokrajini Laciju (Latium), a govorili su ga Rimljani. Danas je to mrtvi jezik: nijedan narod svijeta ne koristi ga u svakodnevnoj komunikaciji, osimšto se koristi u Vatikanu i većinom za vrijeme misa. No, budući da se osim u rimskoj književnosti latinski jez ...opširnije »

Testovi iz francuskog jezika

thumbnail
Zbirka testova za polaganje maturskog i stručnog ispita iz Francuskog jezika. Pred vama je zbirka zadataka na maturskom i stručnom ispitu iz francuskog jezika. Zadaci su raspoređeni po oblastima – slušanje, čitanje, leksika/grama tika i pisanje. U drugom dijelu su rješenja zadataka i sheme za bodovanje e ...opširnije »

Gramatika turskog jezika

thumbnail
Naučimo turski jezik.Gramatika turskog jezika. Turski jezik spada u grupu uralo-altajskih jezika. Postoje nek e jezičke sličnosti sa finskim, mađarskim, estonskim, korejskim, mongolskim, japanskim i uzbekistanskim jezikom. ABECEDA Türk alfabesi: U turskom jeziku postoji 29 slova, 21 suglasnik i 8 samoglasn ...opširnije »

Povijest Bosne

thumbnail
Ovu sam knjigu pisao u kolovozu i rujnu 1993. obuzet gotovo posvemašnjim očajem zbog budućnosti Bosne. Činilo se daje vanjski svijet odustao od svakog ozbiljnijeg pokušaja da spasi Bosnu od propasti; činilo se isto tako da su srpski politi čari i vojni zapovjednici koji su isplanirali osvajanje teritorija ...opširnije »

Njemački nije bauk

thumbnail
Nemački nije bauk je projekat učenja nemačkog jezika, koji je nastao online, kao rezultat rada na blogu – abc.amarilisonline.com. Naravno, iskustvo u neposrednom radu sa polaznicima svih nivoa učenja nemačkog jezika je primarno. Ipak, nije isto predavati u učinonici i prenositi sadržaj putem online lekcija i s ...opširnije »

Gramatika njemačkog jezika

thumbnail
Odličan priručnik za učenje njemačkog jezika na svega 63 stranice. Priručnik sadrži: - Imenice i članovi - Glagoli - Brojevi - Pridjevi - Zamjenice - Prilozi - Veznici i uzvici - Vježbe i rješenja ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog