Ukupno 98 knjiga u kategoriji Zdravlje

Prehrana kod čira na želucu

thumbnail
Vaš savjetnik za prehranu kod čira na želucu i dvanaestopalačnom crijevu. Opšte preporuke: - Jedite tri obroka dnevno - Jedite raznovrsnu hranu u umjerenim koičinama - Izbjegavajte obilne obroke i pijenje veće količine tekućine - Jela ne smiju biti vruća, prehladna preslatka ili prekisela - Hranu tr ...opširnije »

Prehrana u trudnoći

thumbnail
Pravilna prehrana tijekom trudnoće od osobitog je značaja za majku i dijete. Namirnice koje koristimo tijekom trudnoće treba prilagoditi rastu i razvoju djeteta i njegovim specifičnim potrebama. Stoga osobitu pažnju treba posvetiti količini i kvalitetihrane koju trudnica konzumira. Jedno od prvih pitanja koj ...opširnije »

Najbolje sa naših planina

thumbnail
Dvije duge, uglavnom pitome ali nerijetko i svojeglave i plahovite rijeke, ka Crnom moru nose otopljeni snijeg što i ljeti bjelasa na visokim vrhovima Komova, Bjelasice i Prokletija.Kažu, ako uspijete da sjedite kraj Tare i Lima neko vrijeme bez ijedne misli, bez ičega u sebi, čućete dio Velike priče o ljepoti. N ...opširnije »

Kvaliteta čaja

thumbnail
Čaj mora da ispuni sledeće uslove kvaliteta: - da ne sadrži pokvareno ili plesnivo lišće, čajnu prašinu - da ne sadrži strane primese dodate radi povećanja mase - da nije prethodno ekstrahovan - da nema izmenjen izgled - da sadrži najviše do 30% (m/m)peteljki i čajnih grančica - da sadrži naj ...opširnije »

Vrijeme je za čaj

thumbnail
Stara japanska poslovica kaže: „Ako čovjek nema čaj u sebi, nije u mogućnosti da razumije istinu i ljepotu. Ta izreka je inspirisala mnoge koji su vezani za nauku o čaju da potraže istinu, a usput su uspjeli da vide i svu ljepotu čaja. Nedavno su u ISO-u ostvarili veliki napredak u izradi standarda za čaj, a ...opširnije »

Svjesnost o drogama

thumbnail
Narkomanija je neznanstveni izraz koji obuhvaća ovisnosti.„ Ovisnost je psihološka ili tjelesna potreba za nastavljanjem uzimanja psihoaktivnih tvari. „Ona može biti tjelesna, psihološka ili oboje.„ Ovisnost suzuje mišljenje i slabi volju tako da ovisnik više ne živi svjesno već je sav njegov život podr ...opširnije »

Ovisnost - šta roditelji moraju znati

thumbnail
Ovisnost se najjednostavnije može definirati kao stanje kada bez nečega ne možemo funkcionirati. Ovisan se može biti o bilo čemu – hrani, mobitelu, TV...U medicinskom smislu ovisnost se definira kao kronična (dugotrajna) i recidivirajuća (ponavljajuća) bolest.Ovisnost o drogama je potreba za neprestanim i dal ...opširnije »

Svaka droga je opasna

thumbnail
Problem zlouporabe droga, njezin negativni utjecaj na društvo i pojedinca, posebno kad se radi o mladom čovjeku, problem je s kojim se susreću sva druš-tva i sve civilizacije. Ono što nas treba brinuti porast je zlouporabe droga, čemu smo svjedoci. Droga je postala sveprisutni problem, a njezine žrtve nisu ...opširnije »

Činjenice o pušenju i prestanku pušenja

thumbnail
Kad god udahneš dim cigarete ili lule, zajedno sa dimom udahneš i 200 različitih štetnih sastojaka koji se putem krvi dalje transportiraju u ostale dijelove tijela. Na taj način se štetnost duhanskog dima prenosi na srce, mozak, pluća i krvotok. Dim utiče i na važne funkcije. Tako npr. pušenje otežava dob ...opširnije »

Duhan opasan po život

thumbnail
Pušenje je vodeći preventabilni uzrok smrti. Više od pet miliona ljudi svake godine umre uslijed posljedica pušenja – više nego od HIV/AIDSa, malarije i TBC zajedno. Skoro polovina svih pušača će umrijeti od bolesti koje su povezane sa duhanskim proizvodom. Dim iz tuđe ruke (pasivno pušenje) Većina ljud ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog