Ukupno 112 knjiga u kategoriji Ostalo

Kuharska knjiga

thumbnail
Kuharska knjiga u PDF-u. Stotine recepata na jednom mjestu. Juhe, čorbe, jela s roštilja, kolači i druga vrsta jela. ...opširnije »

Digitalni marketing - pojmovi

thumbnail
Knjiga DIGITALNI MARKETING: POJMOVNIK sadrži 270 termina iz oblasti digitalnog marketinga, koji simbolišu veliku promenu nas-talu u marketingu kao rezultat tehnoloških inovacija i životnog stila milenijumske generacije. Nijedna profesija, u poslednjih petnaestak godina, nije postala takav kartel za proliferaciju st ...opširnije »

Ključ za gljive

thumbnail
Gljivarstvo i bavljenje gljivama stječu i u nas sve više korisnika. Sve se više očituje potreba za suvremenim načinom života prepotereženog čovjeka da svoje slobodno vrijeme provede u prirodi, pri čemu nije zanemariva ni okolnost spajanja ugodnog s korisnim... ...opširnije »

Ljekovite trave i bilje

thumbnail
Ljekovito bilje se koristi u narodnoj medicini još od antičkih vremena, a kroz istoriju smo naučili jako mnogo o učincima biljaka na naše tijelo. Naučili smo koje su biljke loše za nas, ali i nas mogu izliječiti. Naravno, samo ljekovito bilje i narodna medicina ne mogu riješiti svjetske zdravstvene probleme ...opširnije »

Gljivarski vikend

thumbnail
Ljudi bi za jelo skupljali daleko vise vrsta gljiva kad ne bi postojali oni prokleti dvojnici. I treba biti oprezan, jer zaista nisu rijetki slučajevi kad su gljive kao jaje jajetu nalik a među njima jedna jestiva druga otrovna. Bura opasnosti lako se nadvije nad smrtno biće. ...opširnije »

Deset kreativnih aktivnosti za djecu

thumbnail
Ove aktivnosti za djecu učinit će dan u kući zabavnijim u. Donosimo vam 10 kreativnih aktivnosti za djecu svih uzrasta u kojima će uživati sama ili uz igru s vama, a za koje vam nije potrebno gotovo ništa što nemate u svom domu. ...opširnije »

Nikola Tesla - 150 godina genija

thumbnail
Nikola Tesla, inženjer elektrotehnike i mašinstva, fizičar i futurist najpoznatiji po doprinosu u dizajnu savremenog sistema napajanja naizmjeničnom strujom (AC). Tesla je dobio iskustvo u telefoniji i elektrotehnici prije selidbe u SAD 1884. godine da radi za Thomasa Edisona u New Yorku. On se uskoro osamos ...opširnije »

Programiranje obrade na CNC mašinama

thumbnail
Pozitivni efekti primjene CNC mašina: - Visok stepen fleksibilnosti (neovisnost od tipa proizvodnje). - Porast produktivnosti i visok stepen stabilnosti proizv. - Visok stepen dimenzione tačnosti i kvaliteta proizvoda - Uticaj ljudskog faktora u proizvodnji sveden na minimum (ljudski faktor u fazi pripreme p ...opširnije »

Pozitivna disciplina u svakodnevnom roditeljstvu

thumbnail
Ova knjigapredstavlja odgovor na Svjetski izvještaj o nasilju nad dj ecom za 200 6. godinu, globalno istraživanje nad djecom koje su provele Ujedinjene nacije.Istraživanjem je ustanovljeno da se zlostavljanje dešava u porodičnim domovima djece u svim zemljama svijeta – i da se često zasniva na odavno ukorijenje ...opširnije »

Suvremena teorija pripovijedanja

thumbnail
Početkom šezdesetih godina našega stoljeća korjenito se mijenja način teorijskog promišljanja umjetničke proze: teorija proze postaje teorijom pripovijedanja. Riječ je o preobrazbi koja podrazumijeva nekoliko važnih pomaka. Prvi i možda najvažniji je napuštanje romanocentričnosti za volju polifokalne ge ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog