Ukupno 12 knjiga u kategoriji Leksikoni
Leksikoni nepoznatih riječi, pdf, medicinski, geološki leksikon, leksikon hemije, matematike, fizike.

Biotehnološki rečnik za hranu i poljoprivredu

thumbnail
Ovaj „Biotehnološki rečnik za hranu i poljoprivredu“ je prerađena i proširena verzija „Rečnika Biotehnologije i Genetičkog Ineženjeringa“ objavljenog od strane FAO-a 1999. godine. Uvod prethodnih izdanja je jasno izložio razloge za neposrednu potrebu da se preduzme kompletna revizija, zbog promena u se ...opširnije »

Poljoprivredni leksikon

thumbnail
Poljoprivreda je postupak proizvodnje hrana, hrane za stoku, vlakana kao i ostalih potrebnih proizvoda putem uzgoja određenih biljaka i domaćih životinja (stoke). Poljoprivreda je takođe poznata kao zemljoradnja. Broj ljudi u svetu uključenih u poljoprivredu kao osnovnu ekonomsku aktivnost, veći je nego za bi ...opširnije »

Matematički leksikon

thumbnail
Projekt Matematički leksikon je zamišljen kao izrada male skripte u kojoj bi se nalazili osnovni pojmovi koji su bitni za savladavanje gradiva matematike u osnovnoj školi. Pojmovi će biti objašnjavani abecednim redom, zbog lakšeg snalaženja. ...opširnije »

Rječnik odabranih obrazovnih termina

thumbnail
Sažeti rječnik / leksikon odabranih obrazovnih termina na bosanskom jeziku. ...opširnije »

Leksikon etničkih manjina u Evropi

thumbnail
Tragedija u Bosni i Hercegovini, nesmiljeni rat na Kavkazu ili pak mučni mirovni proces u Sjevernoj Irskoj, pokazuju razornu moć nacionalnih, etničkih i vjerskih sukoba na isteku 20. stoljeća i to čak u Europi. Politički moćnici potpiruju emocije potlačenih etničkih manjina za svoje političke, gospodarske i d ...opširnije »

Mali leksikon zdravstva

thumbnail
Mali leksikon zdravsta na 43 stranice. ANAMNEZA, podaci vezani za bolest, koje od bolesnika uzima lijeĉnik prije pregleda. ...opširnije »

Ekonomija od A do Z

thumbnail
Knjiga koja je pred vama jeste nastavak projekta izrade Leksikona ekonomskih pojmova, koji je otpočet u oktobru 1999. godine. Nakon uspeha prvog izdanja Leksikona, odlučili smo da projekat nastavimo sa sledećom generacijom studenata Beograd ske otvorene škole. Ekonomija od A do Z, to je novi naziv naše ...opširnije »

Rječnik manje poznatih pojmova iz književnosti

thumbnail
Ovo je rječnik u kojem su izdvojeni osnovni pojmovi vezani za književnost kao i manje poznate riječi s kojima se susrećete u literaturi iz hrvatskog jezika za. Osnovni pojmovi poredani su abecednim redoslijedom kakobiste se mogli lako i brzo njime poslužiti. Objašnjeni su pojmovi s kojima se učenici sus ...opširnije »

Leksikon održivog razvoja

thumbnail
Leksikon (grč. lexis – riječ, govor) je usko fokusirano leksikografsko djelo ili predmetni / tematski rječnik koji daje pregled ukupnoga, općega znanja ili pregled znanja neke struke ili teme. Predstavlja djelo u kojem su abecednim redoslijedom obrađeni svi relevantni pojmovi iz određenog područj ...opširnije »

Mali leksikon evropskih integracija

thumbnail
Mali leksikon osnovlih pojmova evropske integracije. Jednostavan i koristan priručnik. ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog