Ukupno 4 knjiga u kategoriji Serveri i administracija

Zaštita od DDOS napada

thumbnail
U zadnjem desetljeću napadi uskraćivanjem usluga postali su popularni kao jednostavno sredstvo nanošenja štete onima koji pružaju bilo koje usluge putem Interneta. Izvođenje ovih napada svodi se na korištenje dostupnih alata i tehnički nije zahtjevno, no štete koje njime nastaju u pojedinim sluč ...opširnije »

The Linux System Administrator Guide

thumbnail
Priručnik za sve linux sistem administratore na 130 stranica, savjeti, primjeri i objašnjenja mogućih problema. Ovaj priručnik prilagođen je početnicima iz ove oblasti ali i onim naprednijim. Ovo nije onaj priručnik koji će vam reći kako da instalirate linux, ipak to predznanje morate imati. Sve u svemu solida ...opširnije »

Linux System Administration

thumbnail
Želite se baviti linux administracijom i biti server administrator? Onda je ovaj tutorijal odličan za vas. Osnove linus servera, terminologija, osnovni procesi, alati, mounting i još mnogo toga u ovom odličnom tutorijalu namjenjeno svima koji počinju istraživati ovu oblast IT-a. ...opširnije »

Red Hat Enterprise Linux 7 System Administrator Guide

thumbnail
Vodič za Red Hat Enterprise Linux sistem administratora. Opširan priručnik koji će vam omogućiti da saznate sve što vam je potrebon da bi mogli upravljati ovo serverskom linux distribucijom. Na preko 500 stranica objašnjeno je gotovo sve što je potrebno da bi ste uspiješno upravljali ovim serverom. ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog