Ukupno 101 knjiga u kategoriji Religija
Duhovnost.

90 dokaza iz Biblije da Isus ne može biti Bog

thumbnail
U sva četiri Jevanđelja se pominje da je Isus kazao: „Blago mirotvorcima; oni će biti prozvani sinovima Božijim.“

Riječ „sin“ ne može biti prihvaćena bukvalno jer se u Bibliji Bog očito mnogim svojim izabranim slugama obraća rječju „sin“ nazivajući ih „sinovima“. Jevreji su vjerovali d ...opširnije »

Prihvatanje Islama kao religije koja nas približava Bogu

thumbnail
Islam je, doista, vjera koja povezuje ljudska bića direktno sa Gospodarom preko vjerovanja u tevhid Stvoritelja i preko raznih vrsta ibadeta. Takva jedinstvena povezanost uliva smiraj i spokoj u osobu, i čini čovjeka sretnim.Ona obuhvata ljubav, strah, nadu i potčinjenostSvemogućem Gospodaru Allahu. ...opširnije »

Trideset uzroka ulaska u Dženent

thumbnail
U plemenitom Kuranu IMAN se spominje kao jedan od najvažnijih uzroka koji, Allahovom dozvolom, vode u Džennet, ali se uvjek spominjeuporedo s dobrim djelom. Zbog toga ne možeš naći ni jedno mjesto, gdje se spominje IMAN, kao uzrok ulaska u Džennet, a da se uporedo s njimne spominje i dobro djelo. ...opširnije »

Kako Islam gleda pream nemuslimanima

thumbnail
Kakav je pogled islama na čovječanstvo? Da li islam podstiče na ljubav prema svim ljudima bez obzira koje su vjere ili rase? ...opširnije »

Pojava slabljenja imana

thumbnail
Svaki vjernik treba da probudi osjećanja svoga srca. Treba i da upozna njegove skrivene bolesti i njene uzroke, te ga počne liječiti, prije nego što ga hrđa prekrije, pa se upropasti, što je opasna stvar. Allah nas je upozorio na hladno, zatvoreno, bolesno, slijepo, okorjelo, slabo i zapečaćeno srce. Pok ...opširnije »

Noćni namaz

thumbnail
Članak govori o vrijednosti noćnog namaza i o tome kada nastaje vrijeme noćnog namaza i vitr namaza. ...opširnije »

Znakovi lijepog završetka

thumbnail
Znakovi lijepog završetka. Ovaj članak sažeto govori o znakovima koji dokazuju da je čovjek lijepo skončao, i da će, ako Bog da, biti od Džennetlija. ...opširnije »

Znakovi lošeg završetka

thumbnail
Znakovi lošeg završetka. Ovaj članak sažeto govori o znakovima koji dokazuju da je čovjek loše skončao, i da će biti od Džehennemlija. ...opširnije »

Život Allahovog Poslanika Muhammed a u nekoliko redova

thumbnail
U ovom članku autor obrađuje sljedeće teme: Porijeklo Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem Smrt njegovih roditelja i djeda Poslanikov odgoj Početak Objave Faze Poslanikove, sallallahu alejhi ve sellem, misije Poslanikova, sallallahu alejhi ve sellem Strpljivost na uvredama Hidžra Poslanika, salla ...opširnije »

Neke od dova Poslanika saws

thumbnail
Neke od dova Poslanika saws. U ovom članku autor navodi 47 dova iz sunneta Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog