Ukupno 10 knjiga u kategoriji Digitalna fotografija
Sve o digitalnoj fotografiji na jednom mjestu.

33 savjeta za digitalne fotografije

thumbnail
Postoji nepisano pravilo da što ste bliže predmetu snimanja, fotografija će biti bolja. Približavanje eliminiše nepoželjnu pozadinu koja odvlači pažnju od objekta snimanja. Neka vaše fotografije butu ispunjene jasnim i interesantnim motivom. Pre nego što se približite subjektu, proverite u uputstvu fotoapara ...opširnije »

Šta se skriva u fotografijama?

thumbnail
Šta se skriva u fotografijama? Sadržaj: - Uvod u digitalnu forenziku slike - Detekcija izmjena na slikama - Skrivanje sadržaja u sliku - Šifriranje sadržaja slike - Zaštita sadržaja slike - Zaključak ...opširnije »

Digitalna reprofotografija

thumbnail
Reprofotografija je deo tehnološkog procesa reprodukcije originala koji se zasniva na fotografskim postupcima i procesima. Obuhvata pravilno snimanje odnosno uzorkovanje originala i njegovu odgovarajuću pripremu za neku od tehnika štampe. Naglim razvojem računarskih tehnologija i širenjem stonog izdava ...opširnije »

Organizacija digitalnih fotografija

thumbnail
Zahvaljujući digitalnim fotoaparatima te pametnim telefonima, fotografisanje je danas lakše, dostupnije i učestalije nego ikada. Rijetki su oni koji nemaju kameru na svom mobitelu, a budući da govorimo o aparatima koji su gotovo uvijek sa vama, šanse za lov na kadrove oko vas su skoro na svakom koraku. Najbolj ...opširnije »

Škola fotografije

thumbnail
Mala škola fotografije. Saznajte kako i na koji način funkcionišu fotoaparati, šta su sastavni dijelo fotoaparata, memorijske kartice, senzori. ...opširnije »

Vodič kroz digitalnu astrofotografiju

thumbnail
Sigurno ste se puno puta divili svim onim prekrasnim fotografijama svemirskih objekata i tijela, a ako ste koji puta pogledali kroz teleskop, zamijetili ste da se oni ne vide tako, poput onih na fotografijama. Nema onih krasnih boja i nijansi. To je tako zato što ljudsko oko u uvjetima kada nema puno svj ...opširnije »

Sve o digitalnoj fotografiji

thumbnail
Digitalnom fotoaparatu je potrebno određeno vreme da snimljenu sliku zabeleži na memorijsku karticu i bude ponovo spreman za slikanje. U zavisnosti od rezolucije, ovaj proces može da traje između nekoliko milisekundi i nekoliko sekundi. Međutim, fotograf koji želi da zabeleži čitav tok akcije, kao što je, na ...opširnije »

Osnove fotografije - priručnik za početnike

thumbnail
Ovaj priručnik od vas neće napraviti profesionalnog fotografa koji će mjesečno zarađivati hilje dolara, ali će vas uvesti u svijet fotografije gdje ćete napraviti svoje prve korake. Fotografija je privlačna. Čovjek jednostavno voli primati poruke vidom i najvedi dio svih poruka (vidnih, slušnih, pojmovnih, op ...opširnije »

Digitalna fotografija - priručnik za radionicu

thumbnail
Dok mnogi profesori i stari majstori odlučno odbijaju novitete koje je sa sobom donijela digitalna fotografija, na tržištu postoji više stotina fotoaparata koji, umjesto filma, za zapis koriste memorijsku karticu. Jednostavnija i pristupačnija, omogućila nam je da fotografiju provj ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog