Mala škola programiranja: Phyton

Mala škola programiranja: Phyton

KRATAK OPIS I SADRŽAJ:

Programiranje je jedna od najčešćih vještina koju inženjeri zaobilaze misleći da je to prekomplicirano ili rezervirano samo za vrsne informatičare. Ne uzimaju pritom u obzir da većina skripti i aplikacija koje mogu ubrzati svakodnevne poslove ne zahtijevaju veliko znanje programiranja, a mogu uvelike olakšati svakodnevne rutine. Jedan od tih programsko/skriptnih jezika je Python.
U ovom članku neće biti opisano zašto je Python bolji ili lošiji od drugih programskih jezika, već zašto i kada se može koristiti Python kao programski ili skriptni jezik. Python možda nije najbrži i najpopularniji programski jezik, ali definitivno je među najkorisnijima u inženjerskoj struci. Ovu činjenicu su već primijetili neki tehnički fakulteti u Hrvatskoj te su umjesto ili uz postojeće programske jezike u nastavi uveli i Python.
Većina inženjera ne programira svakodnevno, već samo u situacijama kada im je potrebna automatizacija radnog procesa te im je upravo zbog toga potreban programski jezik koji je istodobno jednostavan.
Mala škola programiranja: Phyton