Ukupno 16 knjiga u kategoriji Priručnici
Stručni priručnici iz raznih oblasti i zanimanja.

Kurikulum za vrtiće

thumbnail
Ovaj priručnik odgajateljima predškolske djece nudi pomoć u svakodnevnom radu. Polazeći od osnovnih postavki Programa Korak po korak, daje odgovore na pitanja iz suvremene prakse kao što su: Koje su odrednice humanističko-razvojnog pristupa? Što je pristup usmjeren na dijete? Kako individualizirati proces pouča ...opširnije »

Kurikulum za jaslice

thumbnail
Program za dojenčad i djecu jasličke dobi osmislili su američki stručnjaci s područja razvoja djece u ranom djetinjstvu, a temelji se na zdravim teorijskim načelima i provjerenim praktičnim iskustvima odgajatelja koji su u nekoliko posljednjih godina uspješno primjenjivali Program Korak po korak te svojim iskus ...opširnije »

Kurikulum za inkluziju

thumbnail
Namjena ovog priručnika je pomoć odgajateljima u oblikovanju i ostvarivanju programa za odgoj i obrazovanje djece s posebnim potrebama od 3 do 6 godina. Program se zasniva na zajedničkom odgoju i obrazovanju djece s posebnim potrebama i njihovih vršnjaka koji se tipično razvijaju, u tzv. inkluzivnim grupama. Priru ...opširnije »

Kladim se da možeš

thumbnail
Ovaj priručnik prvi je naslov iz Biblioteke "Korak po korak", koju pokreće istoimena Udruga roditelja, namijenivši je prvenstveno učiteljima i odgajateljima trajno usmjerenima ka stručnom i osobnom usavršavanju. Biblioteka je logična posljedica primjene Projekta "Korak po korak" u Hrvatskoj čiji su bitni ciljev ...opširnije »

Poslovanje obrtnika pekara

thumbnail
Obveznici poreza na dohodak – obrtnici mogu obavljati pekarsku djelatnost kao obrtnici pekari koji se bave proizvodnjom pekarskih proizvoda te koji se bave trgovinom na veliko i malo pekarskih proizvoda.U članku autor piše o vođenje poslovnih knjiga i oporezivanju kod pekara te na primjerima pojašnjava evidentira ...opširnije »

Računovodstveno praćenje pekarske djelatnosti

thumbnail
Tema ovoga rada je računovodstveno praćenje pekarske djelatnosti koje se zapravo bitno razlikuje od računovodstvenog priznavanja i mjerenja poslovnih promjena u odnosu na druge djelatnosti.Problem istraţivanja ovoga rada je izračun pokazatelja poslovanja za 30 odabranih poduzeća iz pekarske djelatnostite izrada v ...opširnije »

Ljekovitost meda

thumbnail
Cveće i raznovrsno gajeno i samoniklo rastinje mnogih botaničkih vrsta obilno izlučuju slatki šećerni sok (nektar), koji uz to svojim slabijim ili jačim mirisom privlači pčele. Takvo rastinje naziva se medonosnim i ono određuje vrstu meda. Veliki broj biljaka i cveća ima lekovite osobine u svojim raznim ...opširnije »

Kako napisati biznis plan

thumbnail
Kako napisati biznis plan, knjiga na engleskom jeziku. Each business plan has a unique structure that to some degree is determined by the particular business and fundraising needs. A lthough you will be writing a few more short sections in this chapter, you will probably want to take a few minutes now to get organiz ...opširnije »

Prednosti uzgoja maline

thumbnail
Proizvodnja maline donosi relativno brz povrat uloženih sredstava i daje mogućnost zapošljavanja ruralnog stanovništva. Malinarstvo je zanimanje budućnosti, barem u situaciji u kojoj se trenutno nalazi naša država. Uz vrlo mala ulaganja, povrat svojih sredstava i prvu zaradu proizvoĎači moguočekiv ...opširnije »

Priručnik za organski proizvodnju

thumbnail
Danas se organska poljoprivreda u svijetu razvija brzim koracima kao reakcija na sve izraženiju narušenu životnu sredinu, pogoršanje kvaliteta hrane i sve većeg ugrožavanja zdravlja ljudi.Organska poljoprivreda je kod nas mlada grana poljoprivrede i njeni proizvodi su novina na domaćem tržištu.Crna Gora ima od ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog