Ukupno 4 knjiga u kategoriji Ekonomija i preduzetništvo
Knjige i literatura iz oblasti ekonomije, poduzetništva, finansija, menadžmenta, računovodstva, projektnog menadžmenta, marketinga..

Ekonomski rječnik

thumbnail
Ovaj rječik sadžči 1100 osnovnih pojmova koji se najčešće sreću u udžbenicima i ekonomskoj literaturi. Pojmovi su obrađeni leksikonski - kao kratke definicije i abecedirani su, a mogu se pretraživati i po nazivu odrednica u programu ACROBAT READER. ...opširnije »

Upravljanje novčanim tokom u uvjetima recesije

thumbnail
Razvoj poslovnih subjekata u modernim ekonomijama, bez obzira radi li se o financijskom ili nefinancijskom sektoru, angažira ogromnu količinu novca. Potrebne su investicije koji puno koštaju zašto se subjekti trebaju financirati iz vlastitih kao i tuđih izvora. Poslovni subjekti imaju izbor između (1) uravno ...opširnije »

Finansijsko upravljanje

thumbnail
Primarni zadatak u školi briga je za obrazovanje i odgoj učenika. Donedavno se sposobnost vođenja obrazovne ustanove smatralo karakterističnim umijećem za koje znanja o f inancijama i menadž mentu nisu potrebna. No svakako, sve više na strateškom nivou f inancija, a posebno upravljanje f inancijama, usko je vez ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog