Ukupno 8 knjiga u kategoriji Programiranje
Video tutorijali iz programiranja. Programski jezici: PPH, JavaScript, Perly, Phyton, ASP, .NET, Ruby, C/C++, Delphy, Android programiranje, IOS progrmiranje.

Uvod u PHP programiranje

thumbnail
PHP(Hypertext Preprocessor) je jedan od najpopularnijih jezika koji se koristi za razvoj web aplikacija. PHP: Hypertext Preprocessor je tzv. rekurzivna skraćenica, kod koje se sama skraćenica pojavljuje u značenju. Jednostavan je za učenje zbog sintakse koja je bazirana na C, Java i Perl programskom jezi ...opširnije »

C# and .NET Core 2.0 programiranje

thumbnail
Opsežna knjiga za međuplatformsko programiranje moćnih aplikacija za više platformi. Knjiga je detaljna i prilagođena je za čitaoce svih nivoa znanja. Naučit će te osnove C#, pisanje i korištenje funkcija, ispravljanje grešaka, objektno-orjentisano programiranje, petlje i dr. ...opširnije »

Scratch programiranje

thumbnail
Scratch je novi programski jezik otvorenog koda razvijen 2003. godine na Tehnološkom institutu države Massachusetts (Massachusetts Institute of Technology–MIT) kao projekt Lifelong Kindergartengrupe, a omogućuje lako kreiranje interaktivnih priča, igrica, animacija i projekata te njihovo dijelj ...opširnije »

Razvoj aplikativnog softwera

thumbnail
Aplikativni softver je podgrupa računarskog softvera koja se bavi izvršavanjem tačno određenih zadataka. Sistemski softver je zadužan da omogući rad svih računarskih dijelova, izvršni softver iskorištava hardverske računarske dijelove da bi izvršavao neki određeni zadatak. Primjer izvršnog softvera je obra ...opširnije »

mBOT - sastavljanje i programiranje

thumbnail
mBot je robotić (hardverski dio) koji daje praktično iskustvo u programiranju, elektronici i robotici. Makeblock je vodeći proizvođač u području DIY (Do it yourself -Uradi sam) edukacijske, robotičke i informatičke opreme. Jedan od njihovih proizvoda je i mBot robotić. Namjenjen je isključivo djeci osnovnoš ...opširnije »

Programiranje windows aplikacija

thumbnail
Programiranje desktop aplikacija za Windows opeerativne sisteme. ...opširnije »

Programiranje kroz aplikacije

thumbnail
Visual Basic je programski jezik visokog nivoa razvijen iz jezika BASIC (Beginner s All-purpose Symbolic Instruction Code). Sam BASIC je nastao 1964.-te godine. Planirano je da to bude jednostavan jezik za učenje programiranja, tj. da približi programiranje korisnicima koji nisu imali veliko matematičko predznan ...opširnije »

Java za mlade programere

thumbnail
Java je računarski programski jezik koji je razvila firma Sun Microsystems. Programski jezik se koristi za izdavanje instrukcija računaru da obavi konkretne poslove. Java, mada relativno novi jezik, nastao 1995. godine, izuzetno je popularna. Prvi razlog za popularnost je njena cena – potpuno je besplatna!. Mn ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog