Ukupno 44 knjiga u kategoriji IT Razno

Osnove umrežavanja

thumbnail
Računarska tehnologija se naglo razvijala tokom posljednjih dvadeset godina. Računari su skoro preko noći postali stotinama puta brži i više nego dvaput jeftiniji. Računarske mreže su nezamjenjiv dio poslovne infrastrukture i najmanjih preduzeža. Kako ogromne količine podataka preko interneta stižu na vaš ...opširnije »

Uvod u računarstvo

thumbnail
The first million years of hominid history produced tools to amplify, and later mechanize, our physical abilities to enable us to move faster, reach higher, and hit harder. We have developed tools that amplify physical force by the trillions and increase the speeds at which we can travel by the thousands. Tools that ...opširnije »

Algoritmi

thumbnail
U matematici, računarstvu, lingvistici i srodnim disciplinama, algoritam ili postupnik[1] je konačan slijed dobro definiranih naredbi za ostvarenje zadatka, koji će za dano početno stanje terminirati u definiranom konačnom stanju. Koncept algoritma je potekao kao sredstvo zapisivanja postupaka za rješavanje m ...opširnije »

Matematika za računarske nauke

thumbnail
Knjiga na engleskom jeziku na 1000 stranica namijenjena svima onima koji se bave računarskim naukama. Sadržaj knjige: dokazivanja, logički formulari, vrste podataka, idukcija, zaključivanje, rekuzivne vrste podataka, teorija brojeva, mrežne komunikacije, grafici, događaji i predviđanja,.. ...opširnije »

Osnovna konfiguracija CISCO rutera

thumbnail
Ruter jednostavno pomoću određenih protokola ( neki od poznatih su RIP, IGRP, OSPF, IS-IS itd. ) izračunava putanju do odredišta. Tako i Vi dok surfate Internetom, paketi koje šalje Vaše računalo prijeđu preko nekoliko desetaka Rutera da bi stigli do odredišta a uz to i vrate se nazad k Vašem računalu. ...opširnije »

Osnove mrežnih komunikacija

thumbnail
Pre nego što pređemo na proučavanje rutera i načina na koji oni funkcionišu, treba prvo da se pozabavimo osnovama mrežnih komunikacija i načinom na koji se podaci kreću između sistema. Iako sam komunkacioni proces nije bitan za tipičnog krajnjeg korisnika, inženjer koji razvija ...opširnije »

Obrada teksta korišćenjem MS Word 2010

thumbnail
Kada otvorite bilo koji od programa iz ovog MS Office 2010 paketa, odmah ćete uočiti šta je to toliko drugačije. Ako ste korisnik verzije 2003 (ili ranijih verzija), zapitaćete se: Gde su izbomici? Naime, to je zaista velika promena.Standardne izbornike zamenila je tzv Vrpca (Ribbon). Ako ste pak korisnik verzije ...opširnije »

Kako napraviti prezentaciju u Power Point-u

thumbnail
Ne znate kako napraviti dobru PowerPoint prezentaciu? U ovom se članku opisuje brzo i jednostavno stvaranje osnovne prezentacije u programu PowerPoint te se navode dodatne značajke koje možete koristiti i tako dodatno poboljšati svoj uradak. ...opširnije »

Rad u grafičkom okruženju i rad sa datotekama

thumbnail
Desktop ili radna površina je prva stvar koju vidimo prilikom podizanja sistema. Desktop predstavlja površinu na koju se mogu spustiti određeni elementi grafičkog sistema – sistemski folderi Users, Computer, Recycle bin (kanta), mogu se snimatifolderi, podaci i prečice za foldere, podatke ili aplikacije, kao i o ...opširnije »

Osnovno korištenje računala i upravljanje datotekama

thumbnail
Današnje društvo obilježeno je naglim rastom i razvojem informacijske tehnologije (IT), što je rezultiralo velikom ovisnošću društva, u širem smislu, o znanju i kompetencijama osobe u IT području. I premda ta ovisnost raste iz dana u dan, ljudsko pravo na obrazovanje i informacije nije prošireno i na IT pod ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog