Ukupno 9 knjiga u kategoriji Mehanika

Kvantna mehanika I

thumbnail
Kvantna mehanika se razvila tokom prve tri decenije dvadesetog vijeka kao odgovor na neuspjeh klasičnih teorija, kako Newtonove mehanike (I. New- ton (Njutn), 1642.-1727.), tako i teorije elektromagnetnog polja, da daju objašnjenje nekih osobina elektromagnetnog zračenja i strukture atoma. Pokazalo se da se pomo ...opširnije »

Zadaci iz kvantne mehanike I

thumbnail
Zadaci iz kvantne mehanike I ...opširnije »

Čudesni svijet kvantne mehanike

thumbnail
Čudesni svijet kvantne mehanike. ...opširnije »

Klasična mehanika

thumbnail
Klasična mehanika izučava problem gibanja materijalnih objekata i predstavlja temelj klasične fizike. Tehnološka primjena zakona klasične fizike izazvala je industrijsku revoluciju i omogućilarazvoj modernog društva. U teorijskoj fizici stvaramo matematičke modele, koje nazivamo fizikalnim teorijama, čiji je ...opširnije »

Zbirka zadataka iz Kvantne teorije polja

thumbnail
Zbirka zadataka iz Kvantne teorije polja. ...opširnije »

Kvantna kriptografija

thumbnail
Kvantna kriptografija - prezentacija. Kvantna kriptografija predložena je ranih 1970-tih godina (Stephen Weisner), ali je publicirana tek 1983. Prednosti: - rješava problem sigurne distribucije ključeva - nakon što je ključ sigurno transportiran, on se može koristiti za enkripciju poruka koje se šalju tra ...opširnije »

Tehnička mehanika

thumbnail
Skripta Tehnička mehanika sadrže gradivo koje se obrađuje na vježbama iz predmeta Tehnička mehanika na stručnom studiju graditeljstva Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Bolonjski proces je donio puno mogućnosti i povlastica, ali isto tako je donio i puno obveza, kako za studente, tako i za njihove nastavnike. ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog