Ukupno 86 knjiga u kategoriji Zdravlje

Zdravstvena psihologija

thumbnail
Sveukupne uspješnost zdravstvene zaštite zbir je pojedinačne uspješnosti svakog zdravstvenog djelatnika. Koliko su oni sami svladali znanja o složenosti čimbenika koji zajednički djeluju na zdravlje i usvojili vještine kojima na te čimbenike mogu utjecati, toliko će biti kvalitetnija i ukupna zdravstvena za ...opširnije »

Pravila prehrane i zdravlje

thumbnail
Pravilna (zdrava, razborita) prehrana podrazumijeva zdravo unošenje svih neophodnih hranjivih tvari (ugljikohidrati, masti, proteini, vitamini, minerali i voda), umjereno količinski, raznoliko, primjereno životnoj dobi, fizičkoj i mentalnoj konstituciji, radnim i intelektualnim naporima, klimi i radnoj okolini u ko ...opširnije »

50 savjeta za zdravlje

thumbnail
Što nam govori ova knjiga? Govori nam kako da čuvamo i unaprijedimo zdravlje. Daje o tome pismene i slikovne savjete. Svaki je sav-jet iznesen kratko i sažeto, time je postignuto da ga se lako upamtii da se znanje bez dosade obnovi. To su savjeti za čovjeka od njegovazačeća pa do smrti. Obrađeni savjeti sadrž ...opširnije »

Ishrana i hrana

thumbnail
Sva naša ishrana usmerena je na održavanje najpogodnijih životnih uslova u celiji. Kada smo tako izbalansirali svoju ishranu da celije ne dehidriraju, a unutar njih ništa ne pregoreva, ostvaruje se idealni metabolizam, na osnovu kojeg se iz pravilno asimilovane hrane dobija fina materija, koju ajuverdisti nazivaju ...opširnije »

Život bez parazita

thumbnail
U ovoj knjizi govori se o problemu čovekove individualne borbe protiv raznih vrsta parazita. Naizgled to pitanje je jednostavno - treba primenjivati odgovarajuća sredstva i recepte protiv parazita da bi se živelo zdravim načinom života. Međutim, ako se taj problem sagleda iz drugog ugla, sve je mnogo složenije. ...opširnije »

Program hrono ishrane za početnike

thumbnail
Program ishrane o kome će ovde biti reči je kombinacija najsavremenijih saznanja iz oblasti fiziologije ishrane, endokrinologije, biohemije i biofizike. Ovaj program je prvi ove vrste registrovan u našoj zemlji, a jedinstven po tome što pomažesvakom čoveku da ostvari idealnu težinu istovremeno sa postizanjem ide ...opširnije »

Vegan - nova etika prehrane

thumbnail
Ja sam ovaj zaokret u svom načinu života napravio prije nekoliko godina i to je neporecivo poboljšalo moj život, a možda ga je i produžilo. Ako osoba poput mene moæe spoznati nužnost takve promjene, onda to može svatko. Pripadam četvrtom naraštaju farmera i uzgajivača stoke. Bavio sam se govedarstvom, u ...opširnije »

Funkcionalna anatomija – vježbe snage za stomak

thumbnail
Funkcionalna anatomija – vežbe snage za stomak, autora Bojana Međedovića sa Fakulteta za sport i turizam. Za razliku od drugih pokreta, vežbe za jačanje trbušne muskulature, obavezno treba da se izvode sa zaobljenim leđima - Ukoliko kičmeni stub nije zaobljen,slabinski pregibači kuka dovode dopovećan ...opširnije »

Čajevi za zimu - pripremite namirnice

thumbnail
Ljeto je već iza nas, i svakim danom zima je sve bliže. Da bi zimu i hladne zimske dane dočekali spremni, donosimo vam nekoliko vrsta čajeva za koje namirnice možete početi sakupljati već sada. Zima je za svaki imuni sistem veliki izazov, zato je neophodno pripremiti se za minuse i prirodno ojačati sovj imun ...opširnije »

Zlatna knjiga ljekovitog bilja

thumbnail
Zahvaljujući svom geografskom položaju naša zemlja je područje veoma bogato različitim vrstama bilja. Mnoge od njih upotrebljavala je a i upotrebljava i dan danas narodna i znanstvena medicina za liječenje. Tako je vremenom nastao pojam ljekovitog bilja, tj. bilja koje je primjenjeno u slučaju bolesti. Ljekovi ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog