Ukupno 77 knjiga u kategoriji Zdravlje

Zlatna knjiga ljekovitog bilja

thumbnail
Zahvaljujući svom geografskom položaju naša zemlja je područje veoma bogato različitim vrstama bilja. Mnoge od njih upotrebljavala je a i upotrebljava i dan danas narodna i znanstvena medicina za liječenje. Tako je vremenom nastao pojam ljekovitog bilja, tj. bilja koje je primjenjeno u slučaju bolesti. Ljekovi ...opširnije »

Spolne bolesti

thumbnail
Medicinski izvori tretiraju spolne bolesti iz razloga {to su one najrasprostranjenije zarazne bolesti danas u svijetu. Nema sumnje da su spolne bolesti najrasprostranjenije zarazne bolesti na zapadu, nakon {to se uspjela savladati veæina ostalih zaraznih bolesti. Spolne bolesti pojavile su se kao veoma opasne zarazne ...opširnije »

Izlaz iz depresije

thumbnail
A. L. je dobro znao šta znači biti potišten. U jednom periodu života zapao je u depresiju koja ga je sasvim paralisala. Jednom drugom prilikom izjavio je: “Ja sam sada najnesrećniji čovek na svetu. Kada bi se ono što osećam jednako raspodelilo na sve pripadnike ljudske porodice, na čitavoj zemaljskoj kug ...opširnije »

Opasnosti depresije

thumbnail
Obilježje depresije je opasnost po sebe ‐ odnosno, suicid. Depresija predst avlja faktor rizika za suicidalna razmišljanja (postoji mnogo više pokušaja nego samih samo ubistava).Kvalitetna mentalna zdravstvena zaštita može smanjiti rizik, dok programi prevencije samoubistava i direktne telefonske linije mog ...opširnije »

Moj trening za oblikovanje tijela

thumbnail
Program treninga dostupan u ovoj knjižici dio je kluba Mršavimo zajedno, a rađen je ciljano u svrhu gubitka tjelesne mase mase i smanjenja masnih naslaga i oblikovanja tijela. Treninge je osmislio profesionalni trener Marino Bašić, prof. Kineziologije uz asistenciju kondicijske trenerice Barbare Horvat. Neka vam o ...opširnije »

Tjelesno vježbanje u suvremenim uvjetima života

thumbnail
Nedostatak ljudskog kretanja u suvremenim uvjetima življenja je današnja stvarnost i nepobitna činjenica. Budući da je tjelesna aktivnost biotička potreba čovjeka, potreban je veći angažman društva u cjelini isto kao i svakog pojedinca koji je dužan voditi brigu o svom tjelesno zdravstvenom statusu. Tjelesna ...opširnije »

Šta je to autizam?

thumbnail
Šta je to autizam? Većina djece su vrlo socijalna bića koja imaju potrebu i želju za kontaktom sa drugima. Ona ispoljavaju zainteresovanost, nestrpljivost i uzbuđenje u raznim igrama, u sakrivalicama; imaju potrebu za bliskošću, maze se, smiju se, dodiruju druge. Međutim, neka djeca ne komuniciraju sa drugima ...opširnije »

Vježbe za cijelo tijelo

thumbnail
U ovoj e-knjizi pronaći ćete vježbe za gotovo svaki djelić svoga tijela. Za početak će biti prikazana mišićna anatomija. Zatim ćemo prikazati vježbe za pojedine dijelove tijela. Za svaku vježbu biti će navedeno koji mišić upravo ta vježba pogađa. Na taj ćete način moći razvijati mišiće koji vam mo ...opširnije »

Dijeta kod povišenih triglicerida

thumbnail
Dijeta kod povišenih triglicerida. Kako uskladiti ishranu i dijetu u slučaju povečanih triglicerida. Savjeti i preporuke. ...opširnije »

Prehrana kod čira na želucu

thumbnail
Vaš savjetnik za prehranu kod čira na želucu i dvanaestopalačnom crijevu. Opšte preporuke: - Jedite tri obroka dnevno - Jedite raznovrsnu hranu u umjerenim koičinama - Izbjegavajte obilne obroke i pijenje veće količine tekućine - Jela ne smiju biti vruća, prehladna preslatka ili prekisela - Hranu tr ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti: