Ukupno 82 knjiga u kategoriji Zdravlje

Život bez parazita

thumbnail
U ovoj knjizi govori se o problemu čovekove individualne borbe protiv raznih vrsta parazita. Naizgled to pitanje je jednostavno - treba primenjivati odgovarajuća sredstva i recepte protiv parazita da bi se živelo zdravim načinom života. Međutim, ako se taj problem sagleda iz drugog ugla, sve je mnogo složenije. ...opširnije »

Program hrono ishrane za početnike

thumbnail
Program ishrane o kome će ovde biti reči je kombinacija najsavremenijih saznanja iz oblasti fiziologije ishrane, endokrinologije, biohemije i biofizike. Ovaj program je prvi ove vrste registrovan u našoj zemlji, a jedinstven po tome što pomažesvakom čoveku da ostvari idealnu težinu istovremeno sa postizanjem ide ...opširnije »

Vegan - nova etika prehrane

thumbnail
Ja sam ovaj zaokret u svom načinu života napravio prije nekoliko godina i to je neporecivo poboljšalo moj život, a možda ga je i produžilo. Ako osoba poput mene moæe spoznati nužnost takve promjene, onda to može svatko. Pripadam četvrtom naraštaju farmera i uzgajivača stoke. Bavio sam se govedarstvom, u ...opširnije »

Funkcionalna anatomija – vježbe snage za stomak

thumbnail
Funkcionalna anatomija – vežbe snage za stomak, autora Bojana Međedovića sa Fakulteta za sport i turizam. Za razliku od drugih pokreta, vežbe za jačanje trbušne muskulature, obavezno treba da se izvode sa zaobljenim leđima - Ukoliko kičmeni stub nije zaobljen,slabinski pregibači kuka dovode dopovećan ...opširnije »

Čajevi za zimu - pripremite namirnice

thumbnail
Ljeto je već iza nas, i svakim danom zima je sve bliže. Da bi zimu i hladne zimske dane dočekali spremni, donosimo vam nekoliko vrsta čajeva za koje namirnice možete početi sakupljati već sada. Zima je za svaki imuni sistem veliki izazov, zato je neophodno pripremiti se za minuse i prirodno ojačati sovj imun ...opširnije »

Zlatna knjiga ljekovitog bilja

thumbnail
Zahvaljujući svom geografskom položaju naša zemlja je područje veoma bogato različitim vrstama bilja. Mnoge od njih upotrebljavala je a i upotrebljava i dan danas narodna i znanstvena medicina za liječenje. Tako je vremenom nastao pojam ljekovitog bilja, tj. bilja koje je primjenjeno u slučaju bolesti. Ljekovi ...opširnije »

Spolne bolesti

thumbnail
Medicinski izvori tretiraju spolne bolesti iz razloga {to su one najrasprostranjenije zarazne bolesti danas u svijetu. Nema sumnje da su spolne bolesti najrasprostranjenije zarazne bolesti na zapadu, nakon {to se uspjela savladati veæina ostalih zaraznih bolesti. Spolne bolesti pojavile su se kao veoma opasne zarazne ...opširnije »

Izlaz iz depresije

thumbnail
A. L. je dobro znao šta znači biti potišten. U jednom periodu života zapao je u depresiju koja ga je sasvim paralisala. Jednom drugom prilikom izjavio je: “Ja sam sada najnesrećniji čovek na svetu. Kada bi se ono što osećam jednako raspodelilo na sve pripadnike ljudske porodice, na čitavoj zemaljskoj kug ...opširnije »

Opasnosti depresije

thumbnail
Obilježje depresije je opasnost po sebe ‐ odnosno, suicid. Depresija predst avlja faktor rizika za suicidalna razmišljanja (postoji mnogo više pokušaja nego samih samo ubistava).Kvalitetna mentalna zdravstvena zaštita može smanjiti rizik, dok programi prevencije samoubistava i direktne telefonske linije mog ...opširnije »

Moj trening za oblikovanje tijela

thumbnail
Program treninga dostupan u ovoj knjižici dio je kluba Mršavimo zajedno, a rađen je ciljano u svrhu gubitka tjelesne mase mase i smanjenja masnih naslaga i oblikovanja tijela. Treninge je osmislio profesionalni trener Marino Bašić, prof. Kineziologije uz asistenciju kondicijske trenerice Barbare Horvat. Neka vam o ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog