Ukupno 92 knjiga u kategoriji Ostalo

Mediji, propaganda i sistem

thumbnail
U svojim analizama političke stvarnosti i kapitalističke demokracije, Noam Chomsky, najpoznatiji suvremeni lingvist i najznačajnije ime suvremenog anarhizma, često polazi od glasovitog paradoksa kojeg je definirao škotski filozof David Hume – od “paradoksa vlasti”. Prema Humeu, jedan od najzanimljivijih p ...opširnije »

Kopovska jezera tuzlanskog kantona

thumbnail
Na degradiranim površinama područja Tuzle, uslijed površinske eksploatacije uglja došlo je do formiranja novih vodenih tijela –kopovskih jezera. Ova jezera čine specifičnu vrstu vještačkih akumulacija, koja nastaju punjenjem završnog kratera vodom po prestanku drenažnog i eksploatacionog procesa, i ...opširnije »

Šta morate znati o životu i radu u inozemstvu

thumbnail
Maštate li o promjeni okoline? Želite li razviti svoje profesionalne i osobne vještine? Imate li poteškoća s pronalaženjem posla u blizini doma? Zanima li vas otkrivanje drugih zemalja i kultura? Hoće li vaše vještine možda više vrijediti poslodavcu u drugoj europskoj zemlji? Jeste li sprem ...opširnije »

Šta morate znati o životu u Njemačkoj?

thumbnail
Planirate se preseliti u Njemačku ili ste nedavno došli u Njemačku i namjeravate tu ostati živjeti? Takav korak sa sobom nosi brojne promjene. Ova brošura služi kao pomoć u snalaženju te vam s osnovnim informacijama pomaže da se što brže snađe te i uklopite u svojoj novoj domovini. Vjerojatno i ...opširnije »

Vodič z apočetnike u akvaristici

thumbnail
Ovaj vodič ima jedan jedini cilj; potpunim početnicima u akvaristici odgovoriti na temeljna pitanja koja ih muče u počecima ili prije početaka bavljenja kvaristikom. Smjernice koje će ovdje biti izložene temelje se na podacima iz literature za početnike i na praktičnim iskustvima akvarista koji su sudjelovali ...opširnije »

Atlas oblaka

thumbnail
Priručnik za opažanje oblaka i drugih meteora. Prva objavljena klasifikacija oblaka datira tek u početak 19. stoljeća i djelo je Lamarcka (1802.). Taj slavni prirodoslovac nije išao na to da klasificira sve oblake; on se ograničio na razlikovanje određenih oblika, koji su mu izgledali manifestacijom općih uzr ...opširnije »

Digitalna kompetencija

thumbnail
Digitalna kompetencija jedna je od osam ključnih kompetencija i odnosi se na pouzdanu i ključnu uporabu cjelokupnog raspona digitalnih tehnologija za informacije, komunikaciju i za rješavanje osnovnih problema u svim aspektima života. Mnogima od nas to može zvučati jednostavno, no prema Pregledu rezultata Digital ...opširnije »

Mafija u crkvi

thumbnail
Zapisao sam ono što sam lično doživeo. Pre petnaest godina ustao sam protiv ljudi koji svoju moć koriste da bi se seksualno iživljavali nad nemoćnima. Bilo bi mi mnogo lakše da je ovo samo moja sudbina a ne sudbina mnogih mladih ljudi, a naročito dece. Knjiga govori o pedofiliji u srpskoj pravoslavnoj crkvi i ...opširnije »

Leksikon pojmova polemologija

thumbnail
ABDIKACIJA - neka vrsta odricanja, a naročito ostavka na neki položaj, odricanje vladara od prijestola, načelno kao dobrovoljni čin, a u praksi uglavnom izvođen pod pritiskom ...opširnije »

Betonske konstrukcije 2

thumbnail
Prvo je 1813. godine Francuz Louis Vicat otkrio uzroke hidrauličkih svojstava nekih vrsta veziva i pripremio hidraulično vapno pečenjem sintetskih mješavina vapnenca i gline. Godine 1818. Maurice St. Leger registrira patente za hidraulični cement. Škotski zidar Jeste Aspen proizveo je 1824. godine vezivo čija je ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog