Ukupno 29 knjiga u kategoriji Rjecnici
Engleski, njemački, turski rječnici, stručni rječnici.

Arapsko - Bosanski rječnik

thumbnail
Nesrazmjera između duge i bogate tradicije učenja arapskog jezika u nas i velike oskudice u udžbeničkoj i uopće printčnoj literaturi prijeko potrebnoj za to iznenađujuća je. Interesovanje za učenje toga svjetskog jezika, na kome je nastao i značajan dio bošnjačke kulturne baštine, osjetno je povećano posl ...opširnije »

Hrvatsko - engleski rječnik

thumbnail
Hrvatsko - engleski rječnik na preko 2300 stranica. ...opširnije »

Rječnik pojmova o migracijama

thumbnail
Sve više se dolazi do spoznaje da su migracije pitanje koje traži globalni pristup i koordinirane odgovore. Države razgovaraju o migracijama ne samo na bilateralnoj nego i na regionalnoj osnovi, a u posljednje vrijeme i globalno. Da bi takva međunarodna suradnja bila uspješna, neophodan je razumljiv i svima zajed ...opširnije »

Rječnik wellness pojmova

thumbnail
Mali leksikon / rječnik osnovnih wellness pojmova. ...opširnije »

Kartografsko-geoinformatički rječnik

thumbnail
Kartografsko-geoinformatički rječnik, hrvatski jezik. ...opširnije »

Tursko - srpski rječni

thumbnail
Opsežan i detaljan tursko-srpski rječnik. Ovaj Reönik ce, pre svega, korisno posluziti u praksi: priucenju turskog jezika u skolama turske narodnosti u nas, a, naravno, i pri ucenju srpskog, zatim strucnim i naucnim prevodiocima, sve brojnijim putnicima u Tursku, a bice, sva je prilika nezamenljiv prirucnik u vise ...opširnije »

Rječnik manje poznatih pojmova književnosti

thumbnail
Dragi učenici, ovo jerječnik u kojem su izdvojeni osnovni pojmovi vezani za književnost kao i manje poznate riječi s kojima se susrećete u literaturi iz hrvatskog jezika za srednjoškolsko obrazovanje. Osnovni pojmovi poredani su abecednim redoslijedom kako biste se mogli lako i brzo njime poslužiti. Objašnjeni ...opširnije »

Učiti njemački - jezik sa stripovima

thumbnail
Učiti njemački u stripovima - od mladih za mlade. Odličan način da naučite i savladate osnove njemačkog jezika. DAAD Sarajevo i Odjel za jezik Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine pozabavili su se ovom idejom i razvili je u projekat čiji se sažeti rezultati nalaze u ovoj knjizi. Učenici i studenti bili su p ...opširnije »

Džepni rječnik za građevinare

thumbnail
Hrvatsko - engleski i englesko - hrvatski džepni riječnik za građevinare. epni rječnik za građevinare prvenstveno je zamišljen kao pomoćni nastavni materijal za studente Graditeljskog odjela Tehničkoga veleučilišta u Zagrebu, ali namijenjen je općenito svim građevinskim stručnjacima kao pomoć u savlad ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog