Ukupno 4 knjiga u kategoriji Programiranje Android
Programiranje aplikacija za mobilne telefone, tablete i druge uređaje zasnovane na android sistemu.

Osnove izrade aplikacija za Android

thumbnail
U ovom radu ćemo predstaviti Android operativni sustav i osnove programiranja aplikacija za isti u programskom jeziku Javi. Pokazat ćemo početke i nastanak Androida, te njegov napredak do danas. Objasnit ćemo osnovnu strukturu aplikacija, te proći kroz rad pojedinih komponenti, njihovu uporabu te ciklus rada. Pro ...opširnije »

100 primjera za izradu android aplikacija

thumbnail
Izrada android aplikacija za početnike. Preko stotinu primjera za početnike koji kreću sa izradom android aplikacija. Primjeri su jednostavni i pomoći će vam da razumijete kako funkcioniše programiranje za android os. ...opširnije »

Nauči Android programiranje za 31 dan

thumbnail
Nauči Android progamiranje za 21. Android je popularni operativni sistem namijenjen za mobilne telefone, tablete i druge uređaje (resivere, televizore...). Programiranje za android ovdje je podijeljeno na 31 lekciju, svaki dan po jedna lekcija. ...opširnije »

Android application develpment

thumbnail
Android je opensource operativni sistem baziran na Linux OS a namijenjen je za mobilne telefone i tablete. Android je u vlasništvu Google kompanije. U ovom tutorijalu naučit će te osnove Android programiranja jer je i sam tutorijal prilagođen početnicima. Nakon završeta moći ćete raditi i pisati i kompleksn ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog