Ukupno 21 knjiga u kategoriji Linux
Linux operativni sistem. Distribucije, tutorijali, kako koristiti linux os.

Programiranje za Linux

thumbnail
Programiranje za linux operativni sistem. Knjiga koja je namijenjena početnicima ali i onima veći imaju solidno znanje o radu na linuxu i programiranju u to okruženju. Obzirom da je programiranje na linuxu (unixim općenito) jedan obiman pojam i sama knjiga pisana je na preko 800 stranica. ...opširnije »

Linux terminal – upoznajte BASH

thumbnail
Ovaj tutorial je pisan s namjerom da postane koristan vodič korisnicima koji žele upoznati BASH ljusku i neke osnovne naredbe. Krenuo sam s pretpostavkom da čitatelj ne zna ništa o Linuxu i Linux naredbama, pa bi ovaj dokument trebao pružiti uvid u njih, tj. ukazati na sličnosti i razlike u odnosu na DOS naredbe ...opširnije »

Fedora linux - osnove

thumbnail
Fedora je još jedna linux distribucija koja ima solidan broj korisnika ali i jaku korisničku podršku. Iako je više zastupljena kao serverska distribucija ne zaostaje puno za ostalim ni ovom drugom segmentu personalne upotrebe. ...opširnije »

Linux komande

thumbnail
Obzirom da je Linux besplatan operativni sistem i samim tim privlačan kao rješenje poslovni problema mnogim kompanijama i institucijama, velike su šanse da ćete se nekada susresti sa ovim operativnim sistemom. Donosimo vam tutorijal koji će ves upoznati sa linux komandama i korištenjem terminala. ...opširnije »

Ubuntu linux - za početnike

thumbnail
Naučite osnove UBUNTU linuxa. Ubuntu linux predstavlja jednu od najpopularnijih linux distribucija trenutno. Sa velikom bazom korisnika, programera i jakom podrškom Ubuntu linux svakim danom polahko ali sigurno preuzima tržište ostalim distribucijama. Knjiga namijenjena početnicima, uvest će vas u svijet linuxa ...opširnije »

Osnove linux operativnog sistema

thumbnail
Naučite osnove linux operativnog sistema. Rad nna linux platformama, terminal, komande, umrežavanje, aplikacije. Saznajte koje su to najpopularnije linux distribucije, historijat linuxa kao i njegove mogućnosti. ...opširnije »

Linux priručnik

thumbnail
GNU/Linux je slobodan operacijski sustav nalik na UNIX. Samu jezgru (eng. kernel) operacijskog sustava napisao je Linus Torvalds uz pomoć programera iz cijelog svijeta. Iako se nekad naziva samo Linux, to zapravo nije ispravan naziv. Linux je naziv same jezgre operacijskog sustava dok je GNU naziv projekta s ciljem ...opširnije »

Uvodu Linux

thumbnail
Unix je višekorisnički (eng. multiuser) i višezadaćni (eng. multitasking) operacijski sustav, kojeg odlikuje visoka kvaliteta, koja se reflektira kroz visoku pouzdanost, stabilnost i sigurnost. Tokom godina, nastajali su i drugi operacijski sustavi bazirani na Unixu, od kojih su najpoznatiji Linux i OpenBSD. Uni ...opširnije »

Uvod u Linux

thumbnail
Unix je višekorisnički (eng. multiuser) i višezadaćni (eng. multitasking) operacijski sustav, kojeg odlikuje visoka kvaliteta, koja se reflektira kroz visoku pouzdanost, stabilnost i sigurnost. Tokom godina, nastajali su i drugi operacijski sustavi bazirani na Unixu, od kojih su ...opširnije »

Osnove korištenje Linux OS

thumbnail
Naučite osnove korištenja LINUX operativnog sistema. SADRŽAJ Osnovni pojmovi iz operacijskih sustava Unix porodica operacijskih sustava Razvoj Linuxa Licence Distribucije Komunikacija s računalom Sustav pomoći Prikaz sadržaja direktorija Naredbe Skrivene datoteke Direktoriji Skrip ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog