Ukupno 9 knjiga u kategoriji Digitalna fotografija
Sve o digitalnoj fotografiji na jednom mjestu.

Šta se skriva u fotografijama?

thumbnail
Šta se skriva u fotografijama? Sadržaj: - Uvod u digitalnu forenziku slike - Detekcija izmjena na slikama - Skrivanje sadržaja u sliku - Šifriranje sadržaja slike - Zaštita sadržaja slike - Zaključak ...opširnije »

Digitalna reprofotografija

thumbnail
Reprofotografija je deo tehnološkog procesa reprodukcije originala koji se zasniva na fotografskim postupcima i procesima. Obuhvata pravilno snimanje odnosno uzorkovanje originala i njegovu odgovarajuću pripremu za neku od tehnika štampe. Naglim razvojem računarskih tehnologija i širenjem stonog izdava ...opširnije »

Organizacija digitalnih fotografija

thumbnail
Zahvaljujući digitalnim fotoaparatima te pametnim telefonima, fotografisanje je danas lakše, dostupnije i učestalije nego ikada. Rijetki su oni koji nemaju kameru na svom mobitelu, a budući da govorimo o aparatima koji su gotovo uvijek sa vama, šanse za lov na kadrove oko vas su skoro na svakom koraku. Najbolj ...opširnije »

Škola fotografije

thumbnail
Mala škola fotografije. Saznajte kako i na koji način funkcionišu fotoaparati, šta su sastavni dijelo fotoaparata, memorijske kartice, senzori. ...opširnije »

Vodič kroz digitalnu astrofotografiju

thumbnail
Sigurno ste se puno puta divili svim onim prekrasnim fotografijama svemirskih objekata i tijela, a ako ste koji puta pogledali kroz teleskop, zamijetili ste da se oni ne vide tako, poput onih na fotografijama. Nema onih krasnih boja i nijansi. To je tako zato što ljudsko oko u uvjetima kada nema puno svj ...opširnije »

Sve o digitalnoj fotografiji

thumbnail
Digitalnom fotoaparatu je potrebno određeno vreme da snimljenu sliku zabeleži na memorijsku karticu i bude ponovo spreman za slikanje. U zavisnosti od rezolucije, ovaj proces može da traje između nekoliko milisekundi i nekoliko sekundi. Međutim, fotograf koji želi da zabeleži čitav tok akcije, kao što je, na ...opširnije »

Osnove fotografije - priručnik za početnike

thumbnail
Ovaj priručnik od vas neće napraviti profesionalnog fotografa koji će mjesečno zarađivati hilje dolara, ali će vas uvesti u svijet fotografije gdje ćete napraviti svoje prve korake. Fotografija je privlačna. Čovjek jednostavno voli primati poruke vidom i najvedi dio svih poruka (vidnih, slušnih, pojmovnih, op ...opširnije »

Digitalna fotografija - priručnik za radionicu

thumbnail
Dok mnogi profesori i stari majstori odlučno odbijaju novitete koje je sa sobom donijela digitalna fotografija, na tržištu postoji više stotina fotoaparata koji, umjesto filma, za zapis koriste memorijsku karticu. Jednostavnija i pristupačnija, omogućila nam je da fotografiju provj ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog